Met TVL op Kerstcruise in Nederland

Wonderlijke kerstcruise langs Nederlandse steden

Samen met TV Limburg op reis gaan, is altijd een unieke belevenis. Limburgse gezelligheid, sfeervolle ambiance, een dansavond én de mooiste Nederlandse steden ontdekken.

Schip & kajuiten

Je bent van harte welkom aan boord van het luxeschip ' MS Swiss Pearl' voor een 4-daagse wintercruise. Zo ontdek je de gezellige stad Arnhem, de bruisende stad Rotterdam en de pittoreske grachtenstad Amsterdam.

Het luxeschip 'MS Swiss Pearl' staat voor klassieke elegantie. Het werd gerenoveerd in 2012 en biedt plaats aan 123 passagiers. Geniet in het restaurant en in de panoramische lounge en bar. Je kan ook volledig tot rust komen in het binnenzwembad, de sauna of de whirlpool op het zonnedek.

Kajuiten

Alle kajuiten zijn elegant en comfortabel ingericht. Ze beschikken over een eigen badkamer met douche en toilet, een wastafel, haardroger, airconditioning, TV met satellietontvangst en radio, safe en telefoon.

Buitenkajuit Emerald dek

Kajuit met klein vast raam (niet te openen), gelegen op het Emerald dek.

Buitenkajuit Ruby dek

Kajuit met groot raam, gelegen op het Ruby dek.

Suite Ruby dek

Ruimere kajuit, gelegen op het Ruby dek.

Maaltijden

Tijdens deze cruise verblijf je in volpension:

  • 's morgens: rijkelijk ontbijtbuffet
  • 's middags: meergangenlunch
  • 's avonds: meergangendiner
  • Koffie en thee in de namiddag
  • Avondsnacks

Programma

Dag 1: Arnhem

In de voormiddag vertrek je per comfortabele autocar naar van Limburg naar Arnhem. Als je aankomt, kan je meteen inchecken. Vervolgens heb je de mogelijkheid om Arnhem te verkennen. Het is de hoofdstad van de provincie Gelderland, gelegen aan de rand van de Veluwe. Naast uitgestrekte bossen heeft Arnhem nog veel meer te bieden. De stad is namelijk dé modestad van Nederland, dus je kan er uitgebreid shoppen. In Arnhem vind je ook de grootste en mooiste zoo van het land, de 'Burgers Zoo'. Ook de wereldberoemde film ‘A Bridge Too Far’ (een brug te ver) vertelt het waargebeurde verhaal over de Slag om Arnhem, die in september 1944 plaatsvond op de oevers van de Rijn. Aan de beroemde brug, de John Frostbrug, werd een informatiecentrum gebouwd waar je alles te weten komt over het lot van de inwoners en soldaten van Arnhem. Je vindt er ook prachtige windmolens. Omstreeks 17u vertrekt het schip richting Rotterdam. 's Avonds kan je genieten van een heerlijk diner terwijl je vaart.

Dag 2: Rotterdam

's Nachts kom je aan in Rotterdam. In de voormiddag heb je tijd om deze stad te verkennen. Als belangrijke havenstad werd Rotterdam tijdens WOII nagenoeg helemaal verwoest. Daardoor werd de stad bijna helemaal heropgebouwd en heeft Rotterdam nu enorm veel te bieden op vlak van moderne architectuur waaronder de indrukwekkende markthal en de Erasmusbrug. Door de indrukwekkende skyline wordt Rotterdam ook wel 'Het New York van Europa' genoemd. In de binnenstad is het heel gezellig met kleinschalige winkeltjes, kunst - en designateliers en caféetjes.

Vanuit Rotterdam is het ook mogelijk om een bezoek te brengen aan Kinderdijk, bekend om de 19 molens.

's Avonds kom je aan in het bruisende Amsterdam en kan je deze stad alvast 'by night' gaan verkennen'.

Dag 3: Amsterdam

Op dag 3 heb je de hele dag tijd om Amsterdam verder ontdekken. Bijvoorbeeld tijdens een wandeling langs de prachtige grachten (Unesco Werelderfgoed), historische koopmanshuizen en smalle steegjes met kleine boetiekjes en typsiche caféetjes. Geen zin om te wandelen? Dan huur je toch gewoon een fiets, want Amsterdam is dé fietsstad bij uitstek.

Cultuurliefhebbers kunnen terecht in één van de vele musea van de stad. Het Rijksmuseum met 'De Nachtwacht' van Rembrandt is natuurlijk een klassieker, net zoals het Van Gogh museum of het Huis van Anne Frank. Het schip vertrekt pas rond middernacht, dus je geniet ook nog van een extra vrije avond in deze sprookjesachtige stad. Een bezoek aan het 'Red Light District' is ook zeker de moeite waard.

Dag 4: Arnhem

Op de laatste dag kom je rond 8u terug aan in Arnhem. Na het ontbijt volgt de ontscheping voor de terugrit naar België.

Prijs & afreisdatum

Afreisdatum: van 2/12 tot en met 5/12/2023 vanaf 499 € per persoon

Klik hier voor meer info. Je kan ook altijd terecht bij Thema Travel op het nummer 078/15 27 07